Hæng personlig kunst på væggene

Der er ingen facitliste, når det kommer kunst, og i særdeleshed ikke den du har hængende på væggen derhjemme. En tegning lavet af dit 5-årige barn kan skabe lige så mange følelser som et Van Gogh-maleri til flere hundrede millioner kroner.

Det ene udelukker naturligvis ikke det andet, men her vil vi godt slå et slag for personlig kunst, som kan være godt at have hængende på væggen i hjemmet af flere grunde.

Skala 1:1

Et godt bud på en personlig tilføjelse til hjemmet kunne for eksempel være en flot tidløs fødselsplakat som skaber et minde om dit barns fødsel. En fødselsplakat er unik i den forstand, at den kommer i størrelsesforholdet 1:1 i den præcise længde, som din baby havde ved fødslen og desuden skræddersyes med barnets navn, vægt og andre detaljer.

Personlig kunst – som for eksempel en fødselsplakat – skiller sig ud fra masseproducerede kunstværker og giver mulighed for at tilføje et personligt præg til hjemmet og skabe en unik æstetik. Personlig kunst kan være forbundet med følelser, minder og oplevelser, og når du har disse kunstværker på væggen kan det give en følelse af nostalgi, glæde og forbindelse til ens personlige historie.

En god samtalestarter

Personlig kunst kan desuden være en god samtalestarter, når man har gæster i hjemmet. Det kan vække opmærksomhed og nysgerrighed, og man kan dele historien bag værket med andre. Og nøjagtig når det handler om fødsler og barnets første år, har langt de fleste en historie at fortælle.

Læs mere

Tag selvtilliden med på kunstudstilling

Styrken sidder i håret, siges det. Måske en lille overdrivelse, men mange kender i hvert fald til selvværdsproblemer, når det kommer til hårvækst eller mangel på samme.

Når man får problemer med håret – som fx i form af skaldethed eller stærkt vigende hårgrænser, kan det ligefrem afholde folk fra at deltage i sociale arrangementer, og det kan igen betyde, at man går glip af kulturelle oplevelser som for eksempel kunstudstillinger og museer.

Løsningen findes

Heldigvis findes der i dag muligheder for at ændre på det. Hos Nordic Hair Clinic har man stor erfaring i hårtransplantationer hos både mænd og kvinder og tilbyder desuden en gratis konsultation, så man kan overveje, om en transplantation er noget for en.

Hårtab kan som nævnt have store konsekvenser for selvværd og selvtillid. Mennesker, der lider af hårtab, kan føle sig usikre i sociale situationer, og det kan være svært at finde modet til at komme ud og opleve den dejlige kunst. Derfor er en hårtransplantation i mange tilfælde godt givet ud.

Læs mere

Sådan får du bedre råd til kunst i din virksomhed

Kunst er flot og inspirerende, og det er en rigtig god idé at have hængende og pynte på væggen. Det gør sig gældende både i ens private bolig, men bestemt også på ens virksomheds domicil. Det er dog langt fra altid tilfældet, at man som virksomhedsejer har overskud i budgettet til at købe flot kunst. Heldigvis er der dog måder hvorpå man kan effektivisere og optimere sin drift. Det kan man blandt andet gøre ved at kontakte Lime Technologies, med henblik på et tilbud på et CRM-system. Læs med her for mere info om det, og bliv klogere på hvor du kan købe din kunst billigt.

Lad Lime Technologies styrke din virksomheds bundlinje

Hvis du til dagligt driver en virksomhed, så er du med stor sandsynlighed i dialog med utallige kunder i det daglige. For mange virksomheder ender håndteringen af kunderne med at tage alt for meget tid i det daglige, og her kommer Lime Technologies dig til undsætning. Du kan nemlig få et godt tilbud på et effektivt CRM-system fra IT-virksomheden Lime technologies, og på den måde forbedre din virksomheds kunderelationsstyring. Lime Technologies har 30 års erfaring med udvikling af CRM-systemer, så du er i trygge hænder hos dem.

En klar fordel ved at få implementeret et effektivt CRM-system i din virksomhed er, at din drift effektiviseres og optimeres. Virksomhedens bundlinje styrkes dermed markant, og der er pludselig flere penge på kistebunden at gøre godt med. Det åbner naturligvis op for muligheden for at købe flot og inspirerende kunst.

Gå på kunstjagt hos lokale gallerier

Kunst har en helt unik evne til at inspirere og dermed skabe innovation. Det er vigtige aspekter i en virksomhed som den du med garanti driver til daglig. Vi anbefaler derfor, at du hænger flotte og inspirerende malerier, såvel som andre former for kunst, op på din virksomheds domicil, så jeres vægge dermed kan forskønnes til glæde for jer alle.

Der er naturligvis flere steder hvor du kan købe denne kunst. En oplagt mulighed vil være, at du går på jagt efter flotte og inspirerende kunstværker hos lokale kunstgallerier. Her er der ofte mulighed for at gøre en god handel. Det samme kan man roligt sige om genbrugsbutikker. Her er der mulighed for at købe brugt kunst. Genbrug er oppe i tiden, og som virksomhed er det kun godt hvis I signalerer, at I går op i lige nøjagtig genbrug. Så drag gerne forbi de lokale genbrugsbutikker også, og se om du kan gøre en god handel.

Læs mere

Vin kan også være kunst

Du kender det sikkert godt. Du er blevet inviteret til reception og er kommet i tvivl om, hvad skal du medbringe som gave. Her skal du huske på, at det ikke altid kan betale sig at opfinde den dybe tallerken, så hvorfor ikke gå efter en vingave med et twist?

Hos vinoteket finder du et stort udvalg af velsmagende vin i alle typer og prisklasser. Hvis du vil give modtageren lidt at vælge mellem, kan du også finde vinkasser og smagekasser, der kommer med forskellige vine, som for eksempel guldmedaljevindere fra Bordeaux eller hvidvinsfavoritter.

Vil du skille dig lidt ud fra mængden på gavebordet, kan du for eksempel gøre det ved at finde vinkasser med vin, hvor etiketterne er et kunstværk i sig selv. For det er ikke kun indholdet i en vin, der er vigtig – også vinens visuelle udtryk har betydning. En flot vinetiket med et kunstnerisk udtryk kan fange opmærksomheden, og det er for mange en afgørende faktor, når de vælger en vin.

Vinetiketter fungerer ofte som den første introduktion til vinen for forbrugeren. Men for vinproducenten er etiketten også en kunstnerisk udtryksform, der kan sætte vinen og dens historie i et visuelt spændende og unikt perspektiv.

Vinproducenten skal tage mange ting i betragtning, når der skal designes en ny etiket. For det første skal vinens navn og årgang være let at aflæse. Derefter er det vigtigt, at etiketten indeholder de nødvendige oplysninger om vinens indhold og egenskaber.

Men udover at være praktisk og informativ, skal en vinetiket også have en vis visuel appel. For mange vinproducenter er det et mål at skabe unikke og kunstneriske vinetiketter, der kan skille sig ud i butikken og på hylderne.

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan gøre en vinetiket kunstnerisk og unik. Etiketterne kan f.eks. have et bestemt tema, farve eller grafisk design. Nogle producenter vælger også at bruge unikke illustrationer eller fotografier på deres etiketter.

Uanset hvilken kunstnerisk tilgang man vælger, er det vigtigt, at vinetiketten fortæller en historie om vinen og dens producent. En god vinetiket skal kunne skabe en forbindelse til forbrugeren, så de får lyst til at smage og lære mere om vinen.

Læs mere

Indret den bedste varebil til dit galleri

Det er ikke kun ferniseringer og champagne at have et galleri – det ved du alt om som den, der har ansvaret for et galleri hver eneste dag. De fleste dage er hårdt arbejde, hvor der blandt andet skal hentes kunst ude hos kunstnere, og bringes solgte malerier og andre former for kunstværker ud til kunder, der har købt kunst hos dig.

Andre gange skal du bringe malerier ud til skoler, foreninger og virksomheder, hvor kunstforeninger og medarbejderklubber vil udstille dem – alt med salg for øje, som jo er det, du lever af. Så det er vigtigt at have gode forudsætninger for også at kunne løse denne hårde del af arbejdet med at have et galleri som levevej. Kunst er også kommerciel, og vil du have succes, må du knokle.

Få styr på logistikken

Noget af det, der er vigtigt, er at have styr på logistikken. Vi vil anbefale dig, at du anskaffer dig en god varebil, som du kan få indrettet lige til dine behov. Det er vigtigt, at for eksempel malerier kan transporteres, så de ikke får skader, og hos bilindretningsfirmaet worksystem.dk kan du få dette gjort på en yderst kvalificeret måde. Firmaet worksystem.dk har gennem år specialiseret sig i indretning af køretøjer til professionelt brug, og med en varebil indrettet hos worksystem.dk vil du få en arbejdsplads, der kan opfylde alle dine behov. For eksempel vil du kunne få indrettet bilen hos worksystem.dk, så du også kan løse de administrative arbejdsopgaver, der knytter sig til salg af kunst, allerede mens du er hos kunden eller har løst din opgave på en virksomhed eller andetsteds. Så sparer du tid på kontoret derhjemme og kan få en mere effektiv arbejdsdag.

Sikkerhed er vigtig

Noget af det, der virkelig betyder noget, når du skal transportere kunst, er at du kan gøre det med sikkerheden orden. Kunst kan være kostbar, og det bør slet ikke gå som i en af Olsen Bande filmene, hvor en varebil bliver lænset for sin værdifulde last af kunst, mens den holder for rødt. Men stol på, at worksystem.dk også har styr på det, når der skal tages hensyn til dette aspekt.

Du skal også være sikker på, at bilen er indrettet, så alt er stabilt, også hvis I pludselig bliver nødt til at bremse op. Men worksystem.dk ved, hvad de skal gøre, for at alt er installeret korrekt og efter standarder, der klarer dagens trafik.

Læs mere

Tag på udstilling uden dårlig ånde

Vi kender alle til det: Vi skal til et teaterevent, en kunstudstilling eller en koncert, og vi kan mærke, at vi ikke har den friskeste ånde. Det er rigtig træls, men der er heldigvis gode muligheder for at komme af med den dårlige ånde, så du kan tage på udstilling eller til en anden event inden for det kulturelle område, uden at risikere at genere andre med en dårlig ånde.

Og der er masser af ting at gå til i år. Kulturlivet er på fuld omgangshøjde igen efter et par stille år, og det gælder alt fra musikfestivaller til udstillinger, teater og kunsthappenings. Så du kan vælge fra en fuld palet og finde lige nøjagtig det, du har lyst til. For eksempel en kunstudstilling på et af de store kunstmuseer spredt over hele landet, eller en intim udstilling på et lille galleri i sommerlandet. Måske er du mere til en jazzkoncert ved stranden – jamen, så er det om at finde én blandt de mange muligheder.

Frisk din mund op inden du tager afsted

Når du skal ud og nyde kulturlivet sammen med andre er det vigtigt at have en frisk mund og ikke have dårlig ånde. Man kan undgå dårlig ånde ved at børste tænder på den rigtige måde og anvende andre hjælpemidler, så der ikke samler sig rester af fødevarer mellem tænderne, så der udvikles en dårlig mundhygiejne.

Man føler sig som regel rigtig dårligt til mode, hvis man ved, at man har dårlig ånde, så derfor er det vigtigt at få gjort noget ved det, inden man skal ud blandt andre mennesker. Og det er heldigvis ikke så svært, for det handler som oftest om, at man skal sørge for at have sin mundhygiejne i orden. På Sunstargum.dk kan du læse om, hvordan du gør, og finde mange gode råd mod dårlig ånde og produkter til afhjælpning af dem.

Sommerens mange udstillinger

Sommeren i Danmark byder på mange muligheder inden for kunst og kultur. Der er lokale arrangementer og eksempelvis fremførelse af Holberg skuespil i København, hvor man også markerer, at det i år er 300 år siden, at hans sendte sit første skuespil på gaden. I år kan du for eksempel se en opførelse af Maskerader på Grønnegårdsteatret i København, og dette sted er sædvanligvis en stor oplevelse. Men der er også mange udstillinger og gallerier at vælge imellem, så uanset hvad du er til, er der gode chancer for en god oplevelse i år.

Læs mere

Forskøn dine vægge

Mulighederne er uendelige, når det kommer til indretningen af dit hjem. Dine vægge kan males i forskellige farver eller tapetseres; du kan finde møbler i alle afskygninger, du kan lege med forskellige lyskilder, og du kan finde utallige accessories og planter til at udsmykke dit hjem med. Accessories kommer i mange former, hvoraf nogle stilles på borde, andre på gulvet og nogle kan du bruge på dine vægge. Hvis dine vægge er neutrale, kan du for eksempel overveje, om en eller flere skal piftes op med elementer, der kan bidrage til en særlig stemning i dine rum.

Hvilket rum vil du gerne forskønne?

Først skal du overveje, hvilken funktion rummet har, som du gerne vil give et løft. Hvis din stue for eksempel har forholdsvis kedelige eller neutrale vægge, kan du overveje at benytte dig af plakater eller billeder, der falder godt sammen med de andre elementer i rummet. I dag er det yderst populært at have adskillige billedrammer eller plakater ved siden af hinanden med motiver og farver, der passer godt sammen. Du kan også hænge fotografier op af familiemedlemmer, der vil være med til at personliggøre dit hjem og minde dig om gode stunder med dem, du holder af. I soveværelset kan du bruge rolige motiver og farver, der kan hjælpe dig med at slappe af. Hvis du har et kontor, kan du vælge plakater med fraser eller citater, der kan være med til at inspirere og motivere dig i dit arbejde. I køkkenet kan du vælge billeder eller plakater af fødevarer eller køkkenelementer, eller du kan måske overveje at hænge en af dine bedsteforældres gode, gamle opskrifter op i en fin ramme? Som du kan se, er mulighederne mange.

Fordele ved at pryde dine vægge med plakater og billedrammer

Hvis du gerne vil pifte dit hjem op med plakater eller billedrammer, har du valgmuligheder til ethvert rum i dit hjem. Fordelen ved at udsmykke dit hjem med disse elementer er, at du nemt kan udskifte dem, når du ønsker, at der skal ske noget nyt. Det er meget lettere at give dit hjem et nyt udtryk med plakater og billedrammer frem for at skulle male en væg i en ny farve. Det store udvalg af plakater og billeder vil helt sikkert også gøre det nemt for dig at finde nogle, der passer til din smag og den stil, du har i dit hjem. Du kan finde muligheder i både farver og sort/hvid, og du vil ligeledes kunne finde et stort udvalg af forskellige rammer til de plakater og billeder, du har udset dig.

Når du er på udkig efter elementer til at udsmykke dine vægge med, er det vigtigt, at du tager resten af din indretning med i betragtning, så du skaber harmoni i dit hjem. Der er ikke noget værre end et hjem, der virker rodet. Tænk derfor nøje over dine muligheder, så du får skabt et hjem, der både er hyggeligt og afslappende, og som samtidig er imødekommende for dine gæster, når du har besøg.

Læs mere

Din krop er også et lærred

Disse dage er der utrolig meget fokus på krop og udseende generelt. Vores udseende og fremtoning har meget at sige for både vores selvopfattelse og i mødet med andre mennesker. Vores udstråling er med til at præge det første indryk, folk får af os, og her spiller vores udseende en stor rolle. Uanset hvilken form og stil du har, er det vigtigt, du har det godt med dig selv, da det påvirker din generelle udstråling.

Hviler du i dig selv?

Det er tydeligt at mærke på folks udstråling, om de hviler i sig selv eller ej. Selvsikkerhed er ikke en selvfølge, og det påvirker folks måde at agere på, når de har et højt selvværd og udstråler selvsikkerhed eller det stik modsatte. Når man hviler i sig selv, er man typisk mere afslappet. Man er ofte bedre til at modtage kritik og bruge denne konstruktivt, og kan have lettere ved at forholde sig objektivt. Når man hviler i sig selv, vil man ofte også have et større overskud, da man ikke skal bruge kræfter på at kritisere unødige ting ved sig selv.

Opbyg positiv udstråling

Hvis du ønsker at hvile i dig selv og have en positiv udstråling, er det vigtigt, du har det godt med dig selv. Det er umådelig vigtigt at udøve selvomsorg og selvkærlighed, og her er det ligegyldigt, hvordan du rent faktisk ser ud. Selvom medierne længe har præget os med billeder af det “ideelle” udseende, vil mangfoldighed og diversitet altid være både uundgåeligt og ønskeligt. Alle har deres egen smag og præferencer, og vi er alle os selv. Det ville da også være en kedelig verden, hvis vi alle var ens.

Vær den, du ønsker at være

Din krop er dit lærred, og hvis du ønsker at ændre på noget, har du fri mulighed for at gøre det. Når det kommer til udseende, er der utallige måder at ændre dette på, hvis det er et stort ønske for dig. Fysisk aktivitet og sund, nærende kost vil altid være at foretrække, da det både kan øge din fysiske og mentale sundhed. Der er også utallige muligheder for at foretage kosmetiske ændringer, for eksempel hos firmaer som Motiva, og du kan tage adskillige kurser i både selvudvikling og andre mentale redskaber til at blive den bedste udgave af dig selv.

Forandring kræver en indsats

Det er ikke en skam at have et ønske om at forbedre sig selv på den ene eller anden måde. Du bestemmer helt og holdent over den måde, du ser ud på, og den måde, du agerer på. Hvis du ønsker en forandring, kræver det selvfølgelig en indsats fra dig, men hvis denne ændring giver dig større velvære, er den så ikke også det værd? Du er dit eget livsmaleri, og du kan helt selv vælge farverne.

Læs mere

Udsmyk dit hjem med tæpper

Når det kommer til indretning, er der mange måder at udtrykke sig på. Der er utallige stilarter, som kan følges slavisk eller blandes på kryds og tværs, hvilket er op til hver enkelt person at vælge. Vi har alle vores egen personlige smag, og indretningen af vores hjem kan være en kunstnerisk udfoldelse af idéer, tanker og personlighed.

Forskellige typer af tæpper til at udsmykke dit hjem

Der er mange elementer, du kan vælge at udsmykke dit hjem med, og tæpper er en af dem. Et tæppe findes i mange former, farver og teksturer, og de kan have forskellige brugsfunktioner. Nogle tæpper har en mere praktisk funktion, såsom at dække kolde gulvoverflader, gøre en overflade skridsikker eller til at holde varmen. Andre tæpper bruges i højere grad for at give et bestemt udtryk, såsom et pyntetæppe på sofaen eller et gulvtæppe med en særlig form eller et specielt udtryk.

Find det rigtige tæppe til dit hjem

Når du skal finde det rigtige tæppe til at udsmykke dit hjem, skal du først have gjort op med dig selv, hvilken funktion tæppet skal have. Skal det være et gulvtæppe, der dækker hele gulvoverfladen i et bestemt område, et gulvtæppe til at gøre en overflade mere skridsikker, et prangende gulvtæppe til at skabe liv eller et smukt tæppe til at pryde din sofa? Du overvejer måske endda at finde et særligt vægtæppe til at pryde en af væggene i din stue?

Når du har tænkt over dette, skal du have dine nuværende indretningselementer med i dine overvejelser. Hvilken stil har du derhjemme? Hvordan skal tæppet bidrage til din nuværende indretning? Skal det roligt smelte sammen med de andre elementer i dit hjem, eller skal det skille sig ud og være et fokuspunkt i indretningen? I dag kan du faktisk finde tæpper, der er rene kunstværker til under dine fødder.

Find inspiration

Du kan finde masser af inspiration på nettet til, hvordan du kan bruge tæpper i din indretning. Sociale platforme som Instagram og Pinterest bugner for eksempel af indretningsbilleder, mens du også kan søge inspiration hos forskellige tæppeforhandlere. Vigtigst er det, at du finder et tæppe, der passer til netop dit hjem. Hertil kan du supplere med billeder, malerier, planter og lamper, så du gør dit hjem ekstra hyggeligt og indbydende.

Læs mere

Sådan udnytter du det levende lærred

Det offentlige rum har for alvor åbnet sig op, ikke kun efter Corona, men i særdeleshed også når det kommer til at udtrykke sig via sin påklædning.

Barriererne er efterhånden brudt. Din påklædning er ikke længere defineret ud fra din alder, køn eller din økonomi. bukser er fede til fyre og kvinder, og kjolerne kan være lige, hvad du vil have, de skal være, selv for mænd. Kun fantasien sætter grænser. Og det kan ses.

Politik, musik, status. Det levende lærred afspejler alle folk, både på gaderne, kontoret og kulturelle samlingssteder. Og tendensen vokser i takt med, at selvstændigheden bliver mere og mere acceptabelt.

Mode er blevet en kunstform i sig selv, det er her, det moderne folk kan udtrykke sig originalt og personligt. Hvorfor ikke udnytte denne udtryksform også? Skil dig ud i mængden. Foren pasform og udtryk, og skab din helt egen stil?

Det handler ikke kun om at skille sig ud mere, eller passe ind. Det handler om at vise sig selv, have et udtryk man kan identificere sig med, og vise hvor man står. Og denne tendens er støt stigende i takt med folk, bliver mere opmærksomme på deres egne idealer og tanker i livet. Dette gør også, at det egentlige billede af folk på gaden, bliver langt mere nuanceret og alsidigt, på en inspirerende måde. Der er langt mellem den klassiske tendens lige nu. Folk er ikke bange for at skille sig ud, og knap så betænkelige ved, hvad andre tænker om deres stil. Vi lever i en tid, hvor stilen i høj grad viser frihed. Frihed til at være den du er, og det er fantastisk.

Mix det. Mix det løse med det stramme, de brede med det tynde. Og vær ikke bange for farver.

Kropsform, pasform, udtryksform. Det hele forenes i en helt basal kunstart. Din krop er dit lærred. Brug det.

Læs mere
hotelica