Abstrakt kunst

Vi kender alle til mange forskellige genrer inden for kunsten. Min egen personlige favorit er helt klart den abstrakte kunstgenre. Det abstrakte er åbent for alle muligheder, farver, teknikker og andet. Hvad er abstrakt kunst? Det er et stort spørgsmål, da abstrakt ofte opfattes forskelligt fra person til person. Ifølge den officielle betegnelse af ordet er det abstrakte billeder, der er sat sammen af forskellige farver og former.

CoBrA-kunstnerne er et af de bedste eksempler på kunstnere, der malede abstrakt kunst. Deres forskellige malerier var sammensat af abstrakte, forskellige farver, former, mønstre og andet. På deres malerier er der ingen specifikke og velkendte teknikker men blot muligheden for at se penselstrøgene henover lærredet. Endvidere er en vigtig del af den abstrakte kunst også, at det tit og ofte ikke ligner noget bestemt. Man kan ikke stille sig og se på et abstrakt maleri og forvente, at man kan udlede noget af det. Det at man ikke kan udlede noget af den abstrakte kunst, er også med til at gøre kunsten mere spændende for mange. Når man ser på et abstrakt kunstværk, udleder man selv det af maleriet, som man selv synes, man ser. Så selvom et abstrakt maleri ofte er malet todimensionelt på en flad overflade med oliefarver ligesom rigtig mange velkendte malerier, der er teknisk korrekte, for eksempel Mona Lisa, så er de abstrakte kunstværker stadig langt fra den teknisk korrekte kunstverden.

På billedet i artiklen her kan det virkelig ses, hvordan forskellige farver, former, mønstre og andet til sammen giver en helstøbt oplevelse af et abstrakt maleri. Orange trekanter, gule cirkler, sorte cirkler, samt forskellige farver der både er sprudlende mens andre farver er mørke og dystre. Alt i alt, en sensationel oplevelse, der sætter gang i tankerne hos den person, der står og iagttager kunstværket.

About the Author

hotelica