Kunst med dyr med religiøs betydning

Du kan efterhånden få mange plakater og malerier med dyr, som du kan hænge op på væggene. Det er en glimrende måde at dekorere væggene, men vidste du at dyrene også har en religiøs betydning?

Løven symboliserer magt

Løven er et populært valg blandt plakater fra https://dearsam.dk/, og det er også et af de mest populære symboler i jødedommen.

I biblen dræbte den jødiske konge David kæmpen Goliat. Kong David kom fra den jødiske stamme med løven som symbol, og i dag bruges løven blandt andet også på Jerusalems byvåben.

Generelt symboliserer en løve styrke, aggression, dominans og magt. Det magtfulde dyr symboliserer også stolthed, lederskab og værdighed. Derudover symboliserer hunløver omsorg samt beskyttelse.

Duen symboliserer fred

Hvis du ønsker et ekstra fredfyldt hjem, kan du overveje dekoration med en due på væggen. Duen med en olivengren i næbbet bruges ofte som et symbol på fred.

Det stammer helt tilbage fra Det Gamle Testamente hvor Noa sendte en due hen over syndfloden på jagt efter land. Den due vendte tilbage med et olivenblad i næbbet for at indikere at der var land derude. På den måde er duen med olivengrenen blevet til et symbol på fred.

Fisken repræsenterer kristendommen

Fisken er et af de første symboler inden for oldkirken. Begyndelsesbogstaverne på græsk for” Jesus Kristus, Guds Søn, Frelser” bliver til akronymet I-Ch-Th-Y-S. Det er den græske glose for fisk, og i begyndelsen blev dette symbol brugt som et hemmeligt tegn, som gjorde at kristne kunne genkende hinanden uden at autoriteterne fandt ud af at de hørte til en illegal oprørsreligion.

Koen symboliserer frugtbarhed

Hinduerne ser koen som et dyr, der leverer et udvalg af essentielle produkter. Derfor betragter de koen som et helligt dyr, og det er faktisk forbudt at slagte køer i størstedelen af Indien. Generelt symboliserer koen moderskab og frugtbarhed, og det er interessant at vide, hvis du har kunst med køer på væggene.

About the Author

hotelica