Kunst i naturen

Se kunsten i naturen

De to danske billedkunstnere Nanna Debois Buhl og Tue Greenfort stod bag udstillingen NATUR/RETUR, der var ARKENs sommerudstilling. I denne udstilling satte de fokus på kunsten i naturen og meget natruligt var omgivelserne for denne udstilling den udendørs natur. For kunsten er mange ting og begrænser sig derfor ikke til indendørs malerier og skulpturer, der bliver udstillet i stirile omgivelser. Kunst kan lige så godt være en dynamisk størrelse, der kommer til udtryk i naturlige og omskiftelige udendørs omgivelser. Derfor er det bare om at åbne op for alle sanserne og give sig selv tid og ro til opdage al den skønne kunst, der findes i naturen. Det kan både være den menneske skabte slags, men det kan også være den slags kunst, naturen selv har skabt.

Kunsten findes over alt

Kunst er mange ting og kan ikke begrænses til kun at være rigtig kunst, hvis det ser ud på én bestemt måde. Kunsten findes i naturen både i den helt rå form, hvor kunsten får lov til at udvikle sig af sig selv og kan nydes i sin helt rå grundform. Men man kan også finde kunsten i naturen i mere udvalgte dele, der både kan blive bearbejdet og forbedret af menneske hænder. Blandt andet kan fremhæves den tidligere omtalte kunstudstilling, hvor billedkunstnerne Nanna Debois Buhl og Tue Greenfort giver deres bud på kunst i naturen. De står blandt andet bag billeder med kæmpe forstørrelser af et par insektvinger, nogle græsstrå og støvpartikler. I udstillingen findes der også afstøbninger af de krabbelignende dyr dolkhaler, som så er placeres uden for i vandkanten, for at kunsten kan opleves i samspil med naturen. Her er kunsten og skønheden fundet i naturen, men blevet bearbejdet af deres kyndinge kunstnerhænder.

Kom ud i naturen

Selvom kunsten i naturen udmiddelbart er lettere at få øje på, når den bliver præsenteret for os i form af en officiel udstilling, skal vi huske på, at det ikke kun er her den optræder. For kunsten findes over alt i naturen, selvom vi måske skal kigge lidt bedre efter, når vi selv skal få øje på den. Hos footway.dk finder du lige netop det par gode travesko, der skal til, for at gøre det til en behagelig oplevelse for dine fødder, at gå en tur i naturen. Så kan du med velbehang i hele kroppen gå ud og nyde al den dejlige kunst, som naturen har at byde på. For hvis du giver dig selv lov til at fordybe dig i et flot edderkoppespind, der er dækket af morgendug, vil du let kunne sætte pris på det fantastisk flotte stykke kunstneriske arbejde, der ligger bag fra den flittige edderkops side.

About the Author

hotelica