Kunst er mere end almindelig overlevelse

Kunst kræver noget helt særligt, det kræver nemlig overskud. Hvis der er mangel på mad, hvis der ikke er tag over hovedet, hvis børnene fryser, der er sygdomme, der hærger og jagten og høsten slår fejl, så har kunsten ikke store muligheder for at klare sig.

Kunst kræver tid og ressourcer, og det kræver samtidig en eller flere personer, der kan lave det kunstneriske. Det kan være smede fra fortiden, der har skabt smukke indgraverede våden, spænder, ringe, halskæder og genstand. Det er glaspusterne, der har lavet drikkeglas med snoninger og farvet glas. Det er billedhuggerne, der har set smukke figurer af helte og konger i sten og marmor, og som har hugget dem ud af stenen og givet dem evigt liv.

Kunst i hverdagen

Den vigtigste kunst og det nyeste indenfor kunst, det har været for eliten. Det er her, der er overskuddet til at få lavet kunsten. Der har været råd til at hyre de bedste, der fandtes derude, der har kunnet udsmykke alt fra hjemmet til krukkerne, maden har været opbevaret i.

Et andet sted, hvor man har kunnet udtrykke det kunstneriske, det har været indenfor tøjmoden. Med stort overskud kommer mulighederne for at gå i de sidste nye skrig. Men tøjmoden er blevet tilgængelig for alle, og det er også nemt at have flotte og velklædte børn på et budget. Det kan alle få hjælp til hos https://kidsbrandstore.dk/, og samtidig kan alle sørge for, at børnene kan gå i lige det, som de synes er sejt.

Vi omgiver os med kunst

De fleste tænker måske ikke over det, men mange har genoptryk af kendte malerier på væggene. Monet eller van Gogh finder vej til mange vægge. Er det ikke malerkunsten, der trækker, så er dansk møbelkunst et andet godt eksempel på kunst. De helt store designere og arkitekter har givet os borde, stole og sofaer, der i dag pryder rigtig mange danske hjem.

Designet finder også vej til køkkenet. Der er reelt kun en slags stempelkande og der findes næppe et hjem, der ikke har mindst en margretheskål stående i skabet. Og kig i lofterne og i vindueskarmene. Her pryder de kendte designerlamper nemlig rigtig mange danske hjem.

Kunst som dette er blevet noget, alle har råd til og mulighed for at have i hjemmet. Og i en verden, hvor alle vil være unikke,så er der heldigvis stadig plads til at designklassikerne finder vej ind i vores stuer. For med klassikerne er det nemlig heldigvis anderledes.

Dem, der virkelig vil skille sig ud, de skal nu om dage have den store pengepung frem. Det er nemlig dyrt at købe ægte værker fra kendte kunstnere, men for en kunstsamler og -elsker, så er det så absolut det hele værd.

About the Author

hotelica