Verdensberømte steder at opleve Kunst

Paris, London, Firenze…

  • Har man en kosmopolitisk tilgang til tilværelsen – som I det at være en verdensborger og føler sig hjemme overalt på kloden, er der masser af utrolige kunstoplever at finde. De fleste kender vel til oplevelses- og storbyrejser til London, Paris eller Firenze i Italien, som værende decidere kunstdestinationer for de største kunstværker, arkitektur og opfindelser i historien. Og det er da også en utroligt inspirerende aktivitet at gå en tur på Louvre-museet i Paris og se på enorme malerier, billedet af Mona Lisa malet af Leonardo Da Vinci, gå op i lyset i museets lange gange – bygningen er ekstremt imposant i sig selv, eller gå ned i museets mørke kældre til de ægyptiske kunstværker og samlinger på det der bliver kaldt verdens største og vigtigste museum. Vil man opleve en kunsters futuristiske kontrast til kunst, kan man tage til bydelen La Defense i Paris – som er en kunstnerisk og arkitektonisk fremtidsvision i sig selv og en meget anderledes kreativ opfattelse af hvad kunst er. Den berømte Von Spreckelsens bue – tegnet af den danske arkitekt af samme navn, viste vejen da den blev bygget i 1980’erne og var inspireret af Triumfbuen, 10km længere inde mod centrum af Paris!
  • Man kan ikke være kender af historisk kunst og kultur uden at have besøg Rom, Firenze, Pisa og mange af de andre norditalienske byer i Italien. Mængden af kunstnere, magt og velfærd igennem historien i regionen er ganske enkelt overvældende, og alt der har popularitet i musik, malerier, musik (Stradivarius var italiener i Cremona) – ja sågar bilmærker som Ferrari, Lamborghini og Maserati som nogle vil se som reelle kunstværker, har hjemme i Norditalien. Byer som Venedig er ganske enkelt unikke på verdenskortet i ikke bare at have vandveje, men også være hjemsted for den vantvittig rige Medici-familie og kultur tilbage i 1600-tallet, og deres opførsler og kunst har præget Italien helt frem til i dag. Venetianerne sejlede ud fra deres by og erobrede verden med deres kunst, glas og værdier. En glemt tid kan genopleves!
  • Klassisk kunst og imperialisme kan også opleves i London hvor London Museum har unikke kunstværker som Rosetta-stenen der har formet det vestlige sprogstamme som vi kender det, massevis af kunst, indsamlet igennem tiden fra The British Commonwealth kan ligeledes nydes på utallige museer og udstillinger på begge sider af Themsen i det kunstnerisk og arkitektoniske interessante London

About the Author