Skriv hver dag

At skrive er også en kunstart. Det er der mange, der ikke ved, men dem, der skriver, er også kunstnere. Når man gerne vil udtrykke sig kunstnerisk, kan man i høj grad bruge det skrevne ord, og det gode ved det at skrive er, at man kan gøre det derhjemme, og man kan tilmed gøre det så ofte, som man gerne vil. Det er ikke svært at skrive, men det kan være både svært og udfordrende at skrive nogle rigtig gode og smukke sætninger, og det er noget, der kræver øvelse, men også god fantasi og en indsigt i mange ting. Når man går i gang med at skrive, skal man selvfølgelig skrive om noget, man interesserer sig for, og det kan jo godt tage lidt tid at finde ind til det. Det handler om at starte med et blankt papir, og derefter bare give sig i kast med at skrive, og man kan starte med, at man bare skriver alt det, som man kan komme i tanker om. Så behøver der ikke gå lang tid, før ordene for alvor begynder at strømme ud, og så kan man jo senere give sig tid til at lave noget struktur i det hele. Til at starte med handler det bare om at komme i gang, og det er rent faktisk noget af det, der er det vigtigste. At have noget på hjerte og at komme i gang med at skrive er den bedste forudsætning for at komme i gang, og så varer det nok slet ikke så lang tid, før man kan få udgivet den bog. Hvis man ikke selv har råd til at udgive en bog, kan man eventuelt tage et virksomhedslån hos Qred.com til formålet, for når man bare selv tror på det, så skal det nok blive til noget.

Der findes mange kunstnere i Danmark, der skriver, og der er derfor også rigtig mange, der har gået vejen før en selv. Det kan man glæde sig over, for så er man ikke alene, og når man kan se, at andre har kunnet gøre det før en, så kan det også være langt nemmere at tro på, at det kan lade sig gøre at leve af at skrive. Det er nemlig en levevej for rigtig mange, og når blot man tør lade det komme ud, der er indeni, så er det også, at det udelukkende kan blive en succes. Det er en dejlig ting, og så er det ellers bare at kaste sig ud i det.

At få succes med sin første bog er virkelig noget, mange mennesker kan både glæde sig over og glæde sig til. Det vil med sikkerhed også give mere mod på tanden.

Læs mere

Kunst er mere end almindelig overlevelse

Kunst kræver noget helt særligt, det kræver nemlig overskud. Hvis der er mangel på mad, hvis der ikke er tag over hovedet, hvis børnene fryser, der er sygdomme, der hærger og jagten og høsten slår fejl, så har kunsten ikke store muligheder for at klare sig.

Kunst kræver tid og ressourcer, og det kræver samtidig en eller flere personer, der kan lave det kunstneriske. Det kan være smede fra fortiden, der har skabt smukke indgraverede våden, spænder, ringe, halskæder og genstand. Det er glaspusterne, der har lavet drikkeglas med snoninger og farvet glas. Det er billedhuggerne, der har set smukke figurer af helte og konger i sten og marmor, og som har hugget dem ud af stenen og givet dem evigt liv.

Kunst i hverdagen

Den vigtigste kunst og det nyeste indenfor kunst, det har været for eliten. Det er her, der er overskuddet til at få lavet kunsten. Der har været råd til at hyre de bedste, der fandtes derude, der har kunnet udsmykke alt fra hjemmet til krukkerne, maden har været opbevaret i.

Et andet sted, hvor man har kunnet udtrykke det kunstneriske, det har været indenfor tøjmoden. Med stort overskud kommer mulighederne for at gå i de sidste nye skrig. Men tøjmoden er blevet tilgængelig for alle, og det er også nemt at have flotte og velklædte børn på et budget. Det kan alle få hjælp til hos https://kidsbrandstore.dk/, og samtidig kan alle sørge for, at børnene kan gå i lige det, som de synes er sejt.

Vi omgiver os med kunst

De fleste tænker måske ikke over det, men mange har genoptryk af kendte malerier på væggene. Monet eller van Gogh finder vej til mange vægge. Er det ikke malerkunsten, der trækker, så er dansk møbelkunst et andet godt eksempel på kunst. De helt store designere og arkitekter har givet os borde, stole og sofaer, der i dag pryder rigtig mange danske hjem.

Designet finder også vej til køkkenet. Der er reelt kun en slags stempelkande og der findes næppe et hjem, der ikke har mindst en margretheskål stående i skabet. Og kig i lofterne og i vindueskarmene. Her pryder de kendte designerlamper nemlig rigtig mange danske hjem.

Kunst som dette er blevet noget, alle har råd til og mulighed for at have i hjemmet. Og i en verden, hvor alle vil være unikke,så er der heldigvis stadig plads til at designklassikerne finder vej ind i vores stuer. For med klassikerne er det nemlig heldigvis anderledes.

Dem, der virkelig vil skille sig ud, de skal nu om dage have den store pengepung frem. Det er nemlig dyrt at købe ægte værker fra kendte kunstnere, men for en kunstsamler og -elsker, så er det så absolut det hele værd.

Læs mere

Kunst i naturen

Se kunsten i naturen

De to danske billedkunstnere Nanna Debois Buhl og Tue Greenfort stod bag udstillingen NATUR/RETUR, der var ARKENs sommerudstilling. I denne udstilling satte de fokus på kunsten i naturen og meget natruligt var omgivelserne for denne udstilling den udendørs natur. For kunsten er mange ting og begrænser sig derfor ikke til indendørs malerier og skulpturer, der bliver udstillet i stirile omgivelser. Kunst kan lige så godt være en dynamisk størrelse, der kommer til udtryk i naturlige og omskiftelige udendørs omgivelser. Derfor er det bare om at åbne op for alle sanserne og give sig selv tid og ro til opdage al den skønne kunst, der findes i naturen. Det kan både være den menneske skabte slags, men det kan også være den slags kunst, naturen selv har skabt.

Kunsten findes over alt

Kunst er mange ting og kan ikke begrænses til kun at være rigtig kunst, hvis det ser ud på én bestemt måde. Kunsten findes i naturen både i den helt rå form, hvor kunsten får lov til at udvikle sig af sig selv og kan nydes i sin helt rå grundform. Men man kan også finde kunsten i naturen i mere udvalgte dele, der både kan blive bearbejdet og forbedret af menneske hænder. Blandt andet kan fremhæves den tidligere omtalte kunstudstilling, hvor billedkunstnerne Nanna Debois Buhl og Tue Greenfort giver deres bud på kunst i naturen. De står blandt andet bag billeder med kæmpe forstørrelser af et par insektvinger, nogle græsstrå og støvpartikler. I udstillingen findes der også afstøbninger af de krabbelignende dyr dolkhaler, som så er placeres uden for i vandkanten, for at kunsten kan opleves i samspil med naturen. Her er kunsten og skønheden fundet i naturen, men blevet bearbejdet af deres kyndinge kunstnerhænder.

Kom ud i naturen

Selvom kunsten i naturen udmiddelbart er lettere at få øje på, når den bliver præsenteret for os i form af en officiel udstilling, skal vi huske på, at det ikke kun er her den optræder. For kunsten findes over alt i naturen, selvom vi måske skal kigge lidt bedre efter, når vi selv skal få øje på den. Hos footway.dk finder du lige netop det par gode travesko, der skal til, for at gøre det til en behagelig oplevelse for dine fødder, at gå en tur i naturen. Så kan du med velbehang i hele kroppen gå ud og nyde al den dejlige kunst, som naturen har at byde på. For hvis du giver dig selv lov til at fordybe dig i et flot edderkoppespind, der er dækket af morgendug, vil du let kunne sætte pris på det fantastisk flotte stykke kunstneriske arbejde, der ligger bag fra den flittige edderkops side.

Læs mere

Kunst i hjemmet

Det kan godt lyde meget dyrt, hvis man siger, at man gerne vil indrette sit hjem med kunst. Men det behøver slet ikke være ensbetydende med så stor en udskrivning alligevel. For hvem siger at der kun kan være tale om rigtig kunst, hvis det enkelte kunstværk koster flere tusinde kroner? Det er nemlig slet ikke tilfældet. Du kan indrette med kunst næsten ligegyldigt, hvilet budget du år afsat til indretningsbudgettet. At indrette sit hjem med kunst er også en god idé, da det er en nem måde og taknemmelig måde at få noget af din personlighed til at skinne igennem. For vores smag i kunst siger meget om os selv. Læs mere i de efterfølgende afsnit om, hvordan du også nemt, enkelt og med selv beskedne midler, kan indrette dit hjem rigtig flot og stilfuldt med kunst. Så hvad venter du på? Det er bare om at komme i gang.

Indret med din personlige stil

Hvis du tænker over det, så tilbringer du rigtig mange timer i døgnet i dit eget hjem. Derfor kan du med fordel lade din personlige stil skinne igennem, når du skal vælge, hvordan du gerne vil indrette dit hjem. For selvom det altid er fedt at få feedback fra venner og familie, når du har indrettet dig på en måde, som de også finder fantastisk, så er det jo primært din base, vi snakker om. Indret med kunst i hjemmet, hvis du vil gøre det ekstra personligt. For det siger meget om, hvilken type person du er, alt efter hvilken type kunst du vælger. Hvis du er til stræke farver og abstrakte figurer, kan du med fordel indrette dig med kunst, der går i den moderne retning. På samme måde kan du gå i den anden grøft, hvis du er mere til den romantiske stil. En anden god ting ved at indrette hjemmet med kunst er, at det giver dig utrolig mange strenge at spille på. For kunst begrænser sig ikke kun til skulpturer eller kun til billeder.

Indram din kunst

Hvis du har et ønske om at bringe mere kunst ind i dit hjem, kan du med fordel starte med at kigge på den kunst, der kan hænges på væggen. For modsat, hvad der er tilfældet med en skulptur, så er det alt andet lige lettere at finde den rigtige plads til et billede. Hvis du først har taget beslutningen om, at du gerne vil have kunst til at pynte på dine vægge, er næste beslutning, du skal tage, hvilken retning du ønsker at bevæge dit i. Hvis du er en kreativ person, kan du med fordel selv lave dine billeder. Det kan både være malerier eller forstørrelser af fotografier. Hvis du ikke er til denne løsning, findes der mange gode butikker, der handler med billeder. Du kan også være heldig at finde dit næste billede på et loppemarked eller i en genbrugsbutik. For at lade billedet komme rigtig til sin ret, kan du med fordel købe en af de fede rammer hos BGA Nordic. De har et stort udvalg.

Læs mere

Kunst i renæssancen

Overalt omkring os i vores dagligdag bliver vi mødt af forhistorisk arkitektur og kunst, ofte uden at vi selv lægger mærke til dem. Levn fra renæssanceperioden er ingen undtagelse. Hver periode i historien har sine kunstnere og sine mesterværker, det er det eneste, som vi med sikkerhed ved. Kunst i renæssanceperioden starter i Italien, hvor der især i malerkunsten kommer en mere naturlig realitet i de billeder, der blev malet. Tiden er overgangen fra middelalderen, og da æraen senere fik sit navn, var det fra re, der betyder igen, og naissance, der betyder genfødsel. Navnet hentyder til, at kunsten fandt sin inspiration i antikken, hvorfor der var tale om en genfødsel. Verden blev samtidig større og større, som den blev besøgt af opdagelsesrejsende fra Europa, og hele denne nye verden og den gamle med skulle bygges på idealer fra antikken. Malerne især udviklede perspektiver i deres malerier, og både personer og nygninger fik dette realistiske udtryk, som perioden er så kendt for.

Kvindes rolle i renæssancens kunst

Det mest berømte billede fra denne periode er uden tvivl Mona Lisa af Leonardo da Vinci. Med Kvinden i billedet er et af verdens mysterier opstået, for alle kender det smil, hun har, men ingen forstår det. Derfor valfarter mennesker fortsat til Louvre for at få et lille glimt af dette smil og gøre sig deres egne tanker om det mystiske smil. Af andre vigtige kunstnere, der har foreviget kvinder, skal Michelangelo også nævnes. Med klassiske værker som Leda og Svanen samt madonnafigurerne ses kvinden både som Jesu moder, som en vigtig person i kirken, men samtidig ses blikket mod antikken og den store indflydelse denne periode havde på udviklingen af kunsten i renæssancen. Det sagt, så var der ikke på nogen måde tale om den ligestilling vi kender i dag, selvom kvinder sagtens kunne have et arbejde i denne tid. I mere jævne hjem har det været almindeligt, at både mænd og kvinder har arbejdet for at forsørge familien, og der ses flere malerier af kvinder, der udfører forskellige slags arbejde. Det er tidstypiske billeder af kvinder, der lærer det at holde hus. Den vigtigste bestemmelse for kvinden i de tider.

Kvinden bag manden

At kvindens lod var at blive gift og føde børn, herskede der ingen tvivl om. Det var en regel, der galt alle, rig som fattig. De dårligere stillede ser vi i kunsten som sælgere i fiskeboder, som stuepiger og tjenestepiger, for det var almindeligt at komme ud og lære det hele, inden der blev indgået et ægteskab. De velhavende ser vi i smukke malerier, hvor de er iført store kjoler i tidens mode sammen med smykker. Forskellig symbolik i billederne viser deres status og deres betydning, men det skal aldrig glemmes, at de er deres mænds koner, uagtet at en finere kvinde altid har en større betydning for samfundet som helhed end end mindre fin mand. En sjov måde at genopleve denne tid på er kostumerne, de flotte kjoler og de detaljerede dragter, som du finder hos partyking.dk, der sikrer at festen kan blive helt i renæssancens ånd hele vejen igennem.

Læs mere

Fremtidens kunst – kun Digital?

 • Et påtrængende spørgsmål kunne være hvad og hvilke former for kunst vi kan forvente os i fremtiden? Vil moderne teknologi og fremstillingsmåder også gøre sig gældende her? Kan man forvente at en moderne, 3D-printet plastikskulptur kan være moderne kunst der har et reelt publikum. Et moderne ord er ”Disruptive”, og påtegnes normalt til forretningsmodeller og kreativ tænkning. Der er vel intet til hinder for at fremtidens kunst bliver digital, disrupting-ting der forhandles over internettets sociale medier og interessegrupper?
 • Det er ligeledes en kreativ tanke at vi som mennesker vil iføre os kunstneriske kreationer baseret på teknologisk innovation som LED-lys, Body Paint når vi skal klæde os ud, eller udsmykke vores krop med farverede tatoveringer som moderne ”statements” og udtryk for hvem og hvad vi er og den måde vi opfatter tilværelsen på?
 • Man kan snuppe sin SmartPhone – tage et billede, lægge diverse farvefiltre og tekster på, for herefter at lancere sin egen personlige kunst inden for få minutter. Vi bliver vores egne kreative personligheder og kunstnere der via muligheder for gratis distribution uden omkostninger når ud til et meget stort publikum. Fagre nye, digitalkunster verden!
Læs mere

Den moderne kunsthandel

Måden at handle kunst på

 • Er man interesseret i at rekvirere kunst, er det blevet meget nemmere end tidligere, hvor internettet og sociale medier ikke fandtes. Selv auktioner over brugskunst, biler, samlinger og meget andet godt er blevet online i dag og man kan både gennemse varerne og sammenligne priser hjemme fra stuen, uden at skulle besøge den aktuelle auktion.
 • Brugskunst og design er udbredt i det moderne samfund – jo nogle vil påstå at en udflugt til et varehus som IKEA og handle til boligen, kan være en decideret kunstudstilling og opvisning i moderne brugskunst og brug-og-smid-væk kultur. Er man træt af sin brugskunst, kan den smides væk og genanvendes, ligesom det at købe ny brugskunst ikke er voldsomt dyrt.
 • At samle på kunst indenfor en konkret affart, tema eller historisk linje kan til gengæld være svært og kræver enten ekspertviden eller man kan læse sig til emnerne på egen hånd, finde frem til hvilken kunstform og udtryk der tiltaler én og hvad man kunne ønske sig at investere i. Nogle indkøb af malerier, vin eller anden brugskunst kan være hampre investeringer, imens at et designer-spise-stel jo ikke er nogen formue værd, men giver indspark til dagligdagen!
Læs mere

Oplevelseskunst – et aktivt format!

 • Kunst vil for de fleste nok være forbundet med de klassiske dyder som malerier, skulpturer og andre kunstfærdigheder til at finde Inspiration. For andre, er kunst lig med Ballet, dans, Opera som STOR kunst i dets former og forfatter, ligesom man oplever kunst som inspiration til ens egen livsstil og tilværelse. I den moderne tid vi lever i- hvor Internettet har gjort vores indsigtsverden så meget mindre, er oplevelseskunsten kommet tættere på og definitionen af hvad der er kunst , er vel snart ikke eksisterende. Hvor man før brugte mange år på at studere et specifik emne om et kunstnerisk emne, er værktøjer som online medier, samlinger af billeder og artikler om alverdens kunst frit tilgængelige. Ligesom med musik, er kunst blevet til et forbrugsemne, og inspiration til dagligdagen kan findes hurtigt og nemt.
 • Så det er bare med at komme i gang – online inspiration til den næste kunstferie, en virtuel gåtur på Louvre Musset kan være fantastisk en kold aften, ligesom masser af online magasiner om kunst og kultur er nærværende, for det meste gratis og let tilgængeligt som kilde til evig inspiration, udvikling og måske prøve sin egene kreative egenskaber af i et kreativt udtryk?
Læs mere

Verdensberømt Kunstnere igennem tiderne

 • En opremsning er de mange forskellige nationaliteter af kunstnere igennem historien er vel næppe fyldestgørende for deres præstationer. Mængden af både traditionelle og moderne kunstnere i denne verden findes vel bedst ved online opslag på internettet, der er enhver kunstinteresserets opslagsværk for alverdens opslag af kreativ karakter. Alligevel er der kunsterne der igennem deres ”disruptive indsats” har skilt sig så meget ud at de skaber reference for fremtiden. Leonardo Da Vinci fra byen af den lille italienske by af samme navn (han var nu født i Pisa) Var et genialt geni der både opfandt skibsskruen, helikopteren, flyvemaskinevinger og foruden alt dette også var en fremragende maler. Maleriet af Mona Lisa, der hænger på Louvre museet i Paris og har et forunderligt smil der forunderuder til stadighed er en reel attraktion. Hans tekniske kunnen på alle niveauer er helt oppe på niveau med musikalske genier som Beethoven, Amadeus Mozart og andre af samtidens genier.
 • Mere nutidige kunstnere fra det nittende og tyvende århundrede er måske lettere forståelige i vores samtid men alligevel fantaster på hver deres egen måde der kan fascinere og forblive kilder til inspiration: Franske malere som Claude Monet dannede skole for impressionistiske malerier der fortsat er populære i dag, Hollandske Van Gogh er kendt for at skære sit øre af (det er nu en historie…) og gøre verden opmærksom på livets vanvittige aspekter, imens at spanske malere som Pablo Picasso (var kendt for sin outrerede livsstil med masser af kvinder, og at hans ligeledes spanske kollega – Salvador Dali med det særprægede overskæg, vanvittig opfinder af surrealistisk kunst med forvrængede verdensbilleder af smeltede ure, arkitektoniske huse og skulpturer og kunst, udtrykte engang at han ikke lavede kunst, Salvador Dali VAR kunst! Velbekomme!
Læs mere

Verdensberømte steder at opleve Kunst

Paris, London, Firenze…

 • Har man en kosmopolitisk tilgang til tilværelsen – som I det at være en verdensborger og føler sig hjemme overalt på kloden, er der masser af utrolige kunstoplever at finde. De fleste kender vel til oplevelses- og storbyrejser til London, Paris eller Firenze i Italien, som værende decidere kunstdestinationer for de største kunstværker, arkitektur og opfindelser i historien. Og det er da også en utroligt inspirerende aktivitet at gå en tur på Louvre-museet i Paris og se på enorme malerier, billedet af Mona Lisa malet af Leonardo Da Vinci, gå op i lyset i museets lange gange – bygningen er ekstremt imposant i sig selv, eller gå ned i museets mørke kældre til de ægyptiske kunstværker og samlinger på det der bliver kaldt verdens største og vigtigste museum. Vil man opleve en kunsters futuristiske kontrast til kunst, kan man tage til bydelen La Defense i Paris – som er en kunstnerisk og arkitektonisk fremtidsvision i sig selv og en meget anderledes kreativ opfattelse af hvad kunst er. Den berømte Von Spreckelsens bue – tegnet af den danske arkitekt af samme navn, viste vejen da den blev bygget i 1980’erne og var inspireret af Triumfbuen, 10km længere inde mod centrum af Paris!
 • Man kan ikke være kender af historisk kunst og kultur uden at have besøg Rom, Firenze, Pisa og mange af de andre norditalienske byer i Italien. Mængden af kunstnere, magt og velfærd igennem historien i regionen er ganske enkelt overvældende, og alt der har popularitet i musik, malerier, musik (Stradivarius var italiener i Cremona) – ja sågar bilmærker som Ferrari, Lamborghini og Maserati som nogle vil se som reelle kunstværker, har hjemme i Norditalien. Byer som Venedig er ganske enkelt unikke på verdenskortet i ikke bare at have vandveje, men også være hjemsted for den vantvittig rige Medici-familie og kultur tilbage i 1600-tallet, og deres opførsler og kunst har præget Italien helt frem til i dag. Venetianerne sejlede ud fra deres by og erobrede verden med deres kunst, glas og værdier. En glemt tid kan genopleves!
 • Klassisk kunst og imperialisme kan også opleves i London hvor London Museum har unikke kunstværker som Rosetta-stenen der har formet det vestlige sprogstamme som vi kender det, massevis af kunst, indsamlet igennem tiden fra The British Commonwealth kan ligeledes nydes på utallige museer og udstillinger på begge sider af Themsen i det kunstnerisk og arkitektoniske interessante London
Læs mere